10 VINKKIÄ PAREMPAAN SUUSEKSIIN

SUUSEKSI

Niin suuseksin antaminen kuin vastaanottaminenkin, voi aiheuttaa harmaita hiuksia.

Kuinka antaa suihin? Miten otetaan suihin naiselta? Miten nuollaan miestä? Mitä pitää tehdä? Mitä missään nimessä ei pidä mennä tekemään? Pitääkö imeä vai puhaltaa? Näykkiä vai nuolla?

Suuseksin ympärillä liikkuu paljon kysymyksiä, varsinkin kokemattomampien keskuudessa. Tässä kirjoituksessa jaamme kymmenen vinkkiä, joiden avulla nautit enemmän suuseksin antamisesta ja vastaanottamisesta.

1. Rentoudu ja nauti saamisesta

Mikäli jännität tai nolostelet suuseksin vastaanottamista, et luultavasti pysty nauttimaan siitä täysin rinnoin. Kunhan pidät huolen siitä, että alakerta on puhdas, sinulla ei ole mitään hävettävää ja voit huoletta irroittautua estoista. Suuseksin harrastamisessa ei ole mitään häpeällistä tai pervoa ja se on täysin normaali kahden aikuisen ihmisen välinen seksin muoto.

Jos sinulla on vaikeuksia rentoutua, voit sulkea silmät tai heittäytyä kevyen makuuhuone bondagen maailmaan. Käsiraudat, käsikahleet ja silmänaamiot saavat sinut irtautumaan ulkomaailmasta, jolloin kaikki epävarmuus ja häveellisyys poistuvat mielestä. Rentoutuneena voit nauttia täysin siemauksin partnerisi antamasta suuseksistä.

2. Puhtaus on puoliruokaa

Useimmilla suurimpina pelkoina suuseksin suhteen on oma puhtaus, tuoksu ja maku. Ajoita suuseksi esimerkiksi hetkeen jolloin partnerisi on juuri tullut suihkusta. Tällöin partnerisi ei jännitä näitä asioita ja hänen on helpompi nauttia tilanteesta.

3. Olet mitä syöt

Olet varmaan joskus syömisen jälkeen huomannut eritteidesi tuoksuvan hieman kummalliselta. Hyvänä esimerkkinä toimii esimerkiksi parsa. Oletko ehkä joskus miettinyt mihin kaikkeen muuhun ruokavaliollasi on vaikutusta?

Ruokavalion vaikutuksesta sukuelimien tuottamien nesteiden makuun, on käyty ulkomailla melko runsaasti tieteellisen tason keskustelua. Jotkut tutkimukset osoittavat yhteyden ruokavalion ja esimerkiksi siemennesteen maun välillä, mutta tutkimukset perustuvat lyhytaikaisiin ruokavaliokokeisiin ja epätieteellisiin ”maku” testeihin. Makuasioistahan ei voi kiistellä, vai voiko? Tutkimukset ovat saaneet osakseen paljon kritiikkiä, sillä niissä ei ole huomioitu muita ulkoisia tekijöitä ja elämäntapoja. Tutkimuksille ei siis juurikaan voi antaa todellista tieteellistä arvoa, mutta tulokset ovat kautta linjan melko samanlaisia ja suosittelevat nauttimaan tai välttämään samoja asioita.

Uskoitpa tieteen löydöksiä tai et, voit aina tehdä omaa tutkimusta partnerisi kanssa ja saada juuri teille sopivia tuloksia. Alla muutamia yleisesti suositeltuja ja vältettäviä asioita.

Asioita, jotka saavat sinut maistumaan paremmalle:

 • Juo kaksi litraa vettä päivässä
 • Ananas, karpalo ja makeat hedelmät
 • Persilja
 • Selleri
 • Kaneli
 • Kardemumma
 • Minttu

Asioita jotka tekevät sinusta vähemmän houkuttelevan makuisen:

 • Tupakointi
 • Kofeiini
 • Alkoholi
 • Valkosipuli, kukkakaali ja parsa
 • Einesruuat
 • Voimakkaasti maustetut ruuat
 • Suuret määrät maitotuotteita, lihaa ja kalaa

Miehien on myös suuta muistaa, että säännölliset siemensyöksyt parantavat siemennesteen makua. Sekä kivekset, että eturauhanen erittävät nesteitä, joten pitkän pidättäytymisen jälkeinen siemensyöksy saattaa olla epämieluisamman makuinen.

Useimmilla meistä ei ole asian suhteen mitään ongelmaa. Mikäli partnerisi ei ole sanonut sinut maistuvan pahalle, voit olla täysin huoletta. Mikäli maku ei muuten vain miellytä sinua tai partneriasi, voitte aina parantaa kokemusta esimerkiksi maustetulla liukuvoiteella. Maulla varustettu liukuvoide tuo myös hyvää vaihtelua jo toimivaan suuseksiin!

4. Kokeile makuliukuvoiteita ja makukondomeja

Kostea seksi on nautinnollisempaa kuin kuivahko. Jokaisella olisikin hyvä olla yöpöydänlaatikossa hieman ylimääräistä liukastetta. Liukuvoiteita löytyy räätälöitynä erilaisiin tarkoituksiin, kuten anaaliseksiin, perinteisempään yhdyntään ja suuseksiin. Osaa liukuvoiteista ei ole suunniteltu suuseksiin ja niissä voi olla hyvinkin teollinen maku. Suuseksiin kannattaa aina varautua nimenomaan siihen tarkoitetulla maustetulla liukuvoiteella.

Makuliukuvoiteet toimivat kuten mitkä tahansa muutkin liukuvoiteet ja soveltuvat myös muuhun seksiin kuin suuseksiin. Makuliukuvoiteita löytyy useita eri makuja eri merkeiltä ja meidän kaupassamme suurimpana suosikkina on ollut French Kiss tuotemerkin mansikan makuinen liukuvoide.

Makuliukuvoide voidaan ottaa käyttöön missä tahansa suuseksin vaiheessa, mutta voi olla hyvä ajatus lisätä liukuvoide jo heti alussa, ettei kumppanisi luule maistuvansa epämiellyttävälle. Mikäli näin olisikin, ei asiaa kannata mainita, sillä se voi helposti latistaa tunnelman.

Mikäli käytätte kondomia, on makukondomi hyvä valinta suuseksiin. Maustetut kondomit ovat huomattavasti mukavamman makuisia kuin perinteiset lateksikondomit.

5. Anna ohjeita

Oletko koskaan miettinyt, mikä partneristasi tuntuu hyvältä? Mitä luultavimmin olet ja yhtä usein olet toivonut, että he kertoisivat sen sinulle. Paras tapa saada parasta mahdollista suuseksiä, on kertoa partnerillesi mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Partnerisi tuskin pahastuu, jos kerrot hänelle mikä tuntuu hyvältä ja ohjailet häntä oikeaan suuntaan. Jos esität nauttivasi jostain, mistä et todellisuudessa nauti, ei kumppanisi saa koskaan tietää miten viedä sinun nautinnon huipulle. Tämä tekee suuseksistä vähemmän nautinnollista molemmille osapuolille.

6. Keskity myös muuhun kehoon

Kun annat suuseksiä, muista keskittyä myös kehon muihin herkkiin alueisiin. Terska tai klitoris on vain pieni osa kokonaisvaltaista suuseksiä.

MITEN OTETAAN SUIHIN?

Kun annat suuseksiä miehelle, muista huomioida koko peniksen varsi, kivekset, väliliha ja tietenkin myös terska. Voit tehdä pitkiä nuolevia liikkeitä vartta pitkin, kohti terskan päätä. Tämä lisää peniksen herkkyyttä ja johtaa voimakkaisiin tuntemuksiin suuseksin aikana.

Käytä käsiäsi kourien hellästi kiveksiä ja hieroen välilihaa samalla kun nuolet ja imet penistä.

MITEN NUOLLAAN NAISTA?

Kun annat suuseksiä naiselle, muista huomioida sisemmät häpyhuulet, koko klitoris sekä sen ”huppu” ja vagina. Vain pieni osa naisen klitoriksesta on näkyvillä, tämä pieni osa vastaa koko miehen terskaa ja huppu on ikäänkuin miehen esinahka.

Klitoriksen hermot jatkuvat hupun alle ja kun nainen saa ”klitoris erektion”, voit tuntea tunnustelemalla klitoriksen jatkuvan pitkälle kehon myötäisesti. Klitoriksen nuoleminen hellästi koko sen matkalta, voi olla huomattavasti nautinnollisempaa, kuin pelkkään klitoriksen kärkeen keskittyminen. Klitoriksen hermot ulottuvat myös sisempiin häpyhuuliin, joten älä jätä huomioimatta näitä herkkiä alueita.

Vaginaan penetroituminen suuseksin aikana, on useimpien naisten mielestä äärimmäisen nautinnollista. Käytä käsiäsi apuna ja sujauta muutama sormi hellästi vaginaan klitoriksen nuolemisen lomassa. Voit myös käyttää apuna dildoa tai vibraattoria lisäämään seksuaalista nautintoa.

7. Imeäkkö vaiko eikö imeä, siinä vasta pulma

Monet suuseksioppaat puhuvat peniksen ja klitoriksen imemisen puolesta suuseksin yhteydessä. Nautinnon ja epämiellyttävän tunteen välinen ero on kuitenkin hiuksenhieno.

Yleisesti ottaen miehet nauttivat peniksen imemisestä, kun taas monet naiset kokevat klitoriksensa liian herkäksi imemiselle. Koska meitä on kuitenkin moneen junaan, selviää imemisen tuottama nautinto ainoastaan kokeilemalla. Kun etsitte yhdessä parasta mahdollista suukseksiä, kannattaa imeminen aloittaa hellästi. Mikäli imeminen tuottaa nautintoa voi imutehoa lisätä asteittain, kunnes oikea voimakkuus on löytynyt.

8. Vaihtele tekniikoita

Tekniikoiden vaihtelu suuseksin aikana, on hyvä tapa pitää suuseksi mielenkiintoisena ja nautinnollisena. Liiallinen kikkailu voi kuitenkin osua omaan nilkkaan ja pilata huippuunsa rakentuneen tunnelman. Varsinkin kun partnerisi on lähellä kliimaksia, ei kannata keksiä pyörää uudestaan, vaan noudattaa hyväksi havaittua taktiikkaa ja viedä partneri hekuman huipulle.

Paina muistiin hyväksi havaitsemiasi asioita ja yhdistele näitä hillitysti. Hyvin rakennettu suuseksi mahdollistaa tajunnanräjäyttäviä orgasmeja.

9. Vaihtele asentoja

Useimmat meistä antavat suuseksiä makuuasennossa. Yksi yleisimmistä tavoista on asettaa partneri selinmakuulle ja asettua itse haarojenväliin. Tässä ei ole mitään vikaa ja se on yksi luonnollisimpia asentoja oraaliseksin antamiselle. Vaihtelun vuoksi, voit kuitenkin koittaa suuseksiä myös muissa asennoissa:

Kokeile suuseksiä partnerisi seisoessa. Laskeudu itse polvillesi antamaan nautintoa. Tämä asento avaa uusia kulmia kivesten tai vaginan hyväilyyn. Tämä kannattaa suorittaa seinän lähellä, josta saa mukavasti tukea kun toiminta alkaa käymään kuumaksi.

Perinteinen 69-asento on loistava asento suuseksiin. Usein kuusysissä kuitenkin partnerin paino saattaa häiritä tunnelmaa. Kuusysissä voi kuitenkin maata myös kyjellään, joka on usein mukavampaa molemmille osapuolille, kun suoritetaan pidempää suuseksisessiota.

Voit myös asettua polvillesi partnerin päälle. Tässä asennossa kannattaa otta tukea seinästä, jotta koko kehonpaino ei ole kumppanisi päällä. Tukea ottamalla voit myös asetella itsesi paremmin maksimaalista nautintoa varten.

Lisää seksiasentoja löydät täältä: 15 seksiasentoa, jotka piristävät parisuhdetta

10. Ota seksilelut mukaan suuseksiin

Suuseksistä voidaan saada enemmän irti, kun toimintaan otetaan mukaan erilaisia seksileluja. Molemmat osapuolet voivat esimerkiksi käyttää anustappia tai vibraattorilla varustettua anustappia lisänautinnon saamiseksi. Miehet voivat myös lisätä suuseksiin erityisen eturauhaskiihottimen, joka hyväilee miehen g-pistettä.

Vibraattorilla varustettu penisrengas on loistava lisä suuseksiin. Värisevä penisrengas värisyttää penistä koko sen matkalta, joka on omiaan lisäämään nautintoa. Puhumattakaan pitkäkestoisesta ja kivenkovasta erektiosta!

Naisen kiihottamisessa hyvä lisäväline on klitoriskiihotin. Klitoriskiihotinta voi käyttää stimuloimaan klitorista samalla kun keskityt kielellä muihin alueisiin. Muista myös aiemmin mainitsemamme vibraattori tai dildo, jota voit käyttää samanaikaisesti kun nuolet klitorista.

Nauttikaa toisistanne!